Skip Navigation LinksСтатті > Web-сервер і web-клієнт

Web-сервер та web-клієнт


Починаючи з версії 6.0, в складі платформи електронного документообігу FossLook з'явився зовнішній модуль "Web-сервер". Підключивши цей модуль, ви зможете працювати з базою даних системи за допомогою звичайного веб-браузера. Використовуючи web-браузер, ви отримаєте такий же доступ до документів і папок та ті ж функції по роботі з ними, як і за допомогою Windows додатка FossLook Клієнт: зможете відкривати картку документу, редагувати поля, відправляти документ по маршруту і т.д. Таким чином, у складі FossLook тепер є повноцінний веб-клієнт.

Важливою особливістю взаємодії з веб-сервером є зашифроване з'єднання з використанням https - протоколу.

Підключення до серверу за допомогою браузера

Вставте в адресний рядок вашого браузера URL, скопійований з налаштувань веб-серверу. З'явиться звичайний діалог підключення до серверу (версія для браузера):

Діалог підключення до сервера в браузері

Введіть логін та пароль свого користувача та натисніть Підключитись. На відміну від Windows-версії в даному діалозі відсутній вибір типу аутентифікації користувача, так як система автоматично авторизує користувачів, зареєстрованих як за допомогою Active Directory Windows, так і безпосередньо в FossLook.

Робота в веб-браузері

Після підключення з'явиться робоче місце користувача для браузера (FossLook Web Client):

робоче місце користувача FossLook для браузера

Веб інтерфейс повторює звичайний інтерфейс Windows-додатку для робочого місця користувача. Зліва - ієрархія особистих і загальних папок користувача, праворуч - панель документів. Вибравши документ, ви відкриєте його картку:

картка документу в браузері

Ви можете редагувати поля документу, попередньо взявши його на редагування:

Кнопка для взяття документа на редагування

Для відправки документа по маршруту існує таке ж меню вибору маршруту, що і в звичайному Windows-додатку:

меню для вибору маршруту

Після вибору маршруту слідує звичний діалог відправки документа по маршруту:

веб діалог відправки документу по маршруту

На відміну від Windows інтерфейсу, тут закладки розташовуються списком внизу картки документу. Натиснувши на заголовок закладки, ви можете розкрити її вміст. Наприклад, закладка "Маршрути" виглядає наступним чином:

закладка для маршрутів веб-картки документа
© 2001-2024 ФОСС-Он-Лайн. Всі права захищені.