Skip Navigation LinksСтатті > Як провести імпорт користувачів в систему з csv-файлу?

Як провести імпорт користувачів в систему з csv-файлу?


Операція створення користувачів в FossLook при великій кількості введення користувачів може зайняти значний час. Як можна автоматизувати цей процес? В системі передбачений імпорт користувачів із заздалегідь підготовленого csv-файлу певної структури. Імпорт суттєво скорочує час створення великої кількості користувачів. Крім того, за допомогою імпорту ви також можете змінити атрибути вже існуючих в системі користувачів .

запустіть додаток FossLook Адміністратор (розширений режим). Виберіть гілку "Користувачі" довідника "Користувачі та групи" з ієрархії системних довідників:



Викличте пункт меню Файл / Імпорт / Імпорт з csv формату (Excel):



З'явиться діалог Майстра імпорту даних:



Виберіть у цьому діалозі заздалегідь підготовлений csv-файл з атрибутами користувачів, вкажіть роздільник (; або,), який використовується у файлі, і натисніть Далі >. Дочекайтеся завершення роботи Майстра:



Натисніть зберегти лог, якщо бажаєте зберегти системні повідомлення (наприклад, про можливі помилки імпорту), які могли з'явитися в процесі імпорту даних. Їх можна буде переглянути, натиснувши на Відкрити лог.

В результаті імпорту повинні з'явитися нові користувачі (і/або змінені атрибути вже існуючих користувачів):



Для того щоб підготувати коректний csv-файл скачайте і збережіть шаблон для імпорту користувачів, натиснувши на однойменне посилання в діалозі Майстра імпорту. Шаблонний файл виглядає так:



Ви можете використовувати не всі атрибути, які є в шаблонному файлі. Для створення користувача обов'язкові Ім'я або Логін і Підрозділ. Підготуйте файл для імпорту користувачів зі своїми атрибутами, взявши за зразок шаблонний файл. Список атрибутів, які можна використовувати у файлі для імпорту, і їх призначення представлені в таблиці нижче:

Атрибут Призначення
Табельний номер Табельний номер співробітника. Використовується першим при пошуку співробітника (ключове поле)
Логін Логін співробітника. Використовується другим при пошуку співробітника (ключове поле). Якщо співробітника потрібно створити, а логін не заданий, як логін використовується атрибут "Ім'я"
Ім'я Повне ім'я співробітника. Якщо задано в форматі "Прізвище Ім'я По батькові", система сама розділить його на складові і заповнить вкладку "Персональна запис". Спочатку система шукає користувача по табельному номеру або логіну, вказаному у файлі для імпорту. Якщо вони не будуть знайдені, буде проведений пошук по імені
Підрозділ Підрозділ співробітника. Необхідно при створенні нового співробітника. За допомогою цієї властивості можна валідно переводити співробітників з відділу у відділ. Нові підрозділи НЕ створюються автоматично. Якщо підрозділ не знайдено, в лог-файл імпорту буде записано повідомлення про помилку
Шаблон Шаблон співробітника. Якщо у вас в системі існує тільки шаблон "Користувач пошти" (звичайний FossLook), його необов'язково вказувати у файлі для імпорту. Якщо ви використовуєте рішення на базі FossLook, що містить кілька шаблонів співробітників, вам знадобиться вказувати цей атрибут для створення нових користувачів. Якщо шаблон заданий, але не був виявлений серед існуючих шаблонів, ніяких оновлень або створень користувача не буде (помилкова ситуація)
Керівник Керівник співробітника (поле на вкладці "Властивості співробітника"). Якщо співробітник-керівник не був знайдений, то оновлення відбудеться, але в лог буде проведена відповідна запис
Посада Посада співробітника (створюється автоматично, якщо не буде знайдено в довіднику). Якщо у файлі csv є посада, набрана в іншому регістрі, відмінному від збереженої в системі, регістр символів в системі буде скоректований
місцевий телефон і т.д. Текстові або цілі числові атрибути користувача - записуються або коригуються для користувача.
© 2001-2024 ФОСС-Он-Лайн. Всі права захищені.