Skip Navigation LinksСтатті > Побудовник звітів в FossLook

Побудовник звітів в FossLook



Загальний опис

Для побудови звітів, в FossLook використовується механізм групування, який дозволяє групувати документи, що знаходяться в довільній папці. Групування може здійснюватися по полях документа з необмеженим рівнем вкладеності. Результат групування відображається у вигляді звіту. Цей звіт можна вивантажити в Excel.

На малюнку нижче представлені два звіти, складені за документами "Паспорт контрагента". В першому звіті документи спочатку згруповані по полю "Джерело інформації", а потім по полю "Статус", у другому - по даті створення паспорту.

Встановивши курсор на відповідну групу, ви можете переглянути документи, що входять в цю групу.

Вид групування в FossLook

Підготовка звітів

Звіти можна готувати в кореневих папках користувача або в підпапках, створених користувачем в кореневій папці. Звіти зберігаються в закладці "Групування" папки. Для створення нового звіту натисніть "Створити угрупування",

Закладка групування для зберігання звітів

введіть ім'я звіту та виберіть папку, де зберігаються документи, за якими ви будете будувати звіт.
Примітка: Не можна використовувати віртуальні папки в якості джерела для групувань.

Ім'я звіту та вибір документів для звіту

Далі виберіть поля, за якими ви будете групувати документи у звіті.

Вибір полів для побудови звіту

Полів може бути кілька, і групування даних у звіті здійснюватиметься спочатку по полях, які знаходяться вище у списку. Так, в нашому прикладі, спочатку буде вказано кількість документів за значенням поля "Джерело інформації", а всередині цієї групи буде проведено групування за значенням поля "Статус".

Порядок групування документів у звіті

Також в цьому ж вікні можна встановити додаткову умову пошуку, за яким документи включатимуться в звіт. Наприклад, "Дата створення паспорта" = "не раніше"....

Вибір додаткових умов для включення документів в звіт

Після збереження групування вона, у вигляді звіту, буде відображатися в закладці "Групування". З нашого звіту видно, що цього місяця підготовлено всього десять паспортів контрагентів. За даними паспортів видно, що контрагенти отримали інформацію:

  • через інтернет - два;
  • виставка - чотири;
  • особистий контакт - один.

Усередині кожної з груп існує другий рівень вкладеності по полю "Статус". Так, наприклад, для групи "Виставка" існує три підгрупи. У нижній частині вікна відображається список документів, що входять до групи, на яку встановлений курсор.

Вид звіту

Кількість створених звітів необмежено, тобто ви можете створювати необмежену кількість звітів по будь-яких папках з будь-якими параметрами.

Група звітів

При необхідності, є можливість вивантаження звіту в таблицю Excel. Для цього на обраному звіті необхідно натиснути

Кнопка вивантаження звіту в Excel

В результаті отримаємо звіт в форматі .csv що відображається в Excel

Звіт в Excel
© 2001-2024 ФОСС-Он-Лайн. Всі права захищені.