Skip Navigation LinksСтатті > Встановлення FossLook

Інсталяція FossLook


У цьому посібнику розглянуто процес автоматичної інсталяції додатків безкоштовної версії FossLook. Якщо у вас виникнуть питання, ми з радістю відповімо на них на форумі технічної підтримки, допоможемо у вивченні та впровадженні системи. Коли система буде встановлена, рекомендуємо ознайомитися з документом "Вхід в систему".

Вміст папок інсталяції FossLook

FossLookLauncher - програма-меню для інсталяції.

FossLookServerSetup - дистрибутив сервера додатків FossLook і ПЗ для адміністрування.

FossLookClientSetup - дистрибутив ПЗ робочого місця користувача (клієнт FossLook).

Папка Solution містить безкоштовну ліцензію для налаштування сервера за замовчуванням.

Меню інсталяції

Запустіть FossLookLauncher.exe і далі можете проводити інсталяцію, використовуючи його посилання:

Лаунчер інсталяції системи автоматизації підприємства FossLook

Інсталяція сервера

Клацніть "Інсталяція сервера" або запустіть FossLookServerSetup.exe, щоб почати інсталяцію. Інсталяція автоматично завантажує через інтернет всі необхідні компоненти.

В процесі автоматичної інсталяції буде встановлено ПЗ MySQL, створена база і налаштовано новий примірник сервера FossLook. Також буде встановлено програмне забезпечення адміністратора системи.

Після завантаження та інсталяції компонентів, почнеться інсталяція сервера FossLook:

Інсталяція сервера додатків FossLook

Погодьтеся з ліцензійною угодою (поставте галочку) і натисніть Інсталяція. Почнеться інсталяція сервера. Дочекайтеся її завершення.

Іде інсталяція необхідних компонентів:

Інсталяція необхідних компонентів

Вікно завершення інсталяції:

Завершальний діалог інсталяції сервера FossLook

Відразу після завершення інсталяції буде запущений процес налаштування нового екземпляра сервера, він автоматично візьме ліцензію з папки solution і підключить необхідні модулі:

Налаштування екземпляра сервера FossLook

Зауваження: якщо ви не хочете, щоб було встановлено демо-рішення, перемістить папку solution в інше місце (щоб інсталяція її не виявила), при цьому автоматичного налаштування примірника не проводиться, і вам буде потрібно налаштувати сервер вручну.

Переконатися, що сервер FossLook встановлений і працює, можна в службах Windows:

Служба сервера FossLook

ПЗ для адміністрування встановлюється автоматично разом з сервером.

В меню Пуск ви можете побачити наявні програми FossLook, які встановлені із сервером:

Меню Пуск FossLook

Важливе зауваження: в меню Пуск вам доступні два варіанти програми "Адміністрування",один з яких носить назву "FossLook Адміністратор", а другий - "FossLook Адміністратор (розширений режим)".

Настійно рекомендується для початкового вивчення системи використовувати простіше адміністрування, а саме"FossLook Адміністратор". Більшість дій ви зможете виконати в ньому більш легко. Розширений режим надає інтерфейс, розрахований на експерта платформи FossLook, і в повсякденній роботі може знадобитися не часто.

Як увійти в "FossLook Адміністратор" ви можете прочитати в розділі "Вхід в систему". Докладніше про склад додатків і їх призначення можна прочитати в розділі "Архітектура і програмний склад FossLook".

Інсталяція клієнта

Клацніть на посилання "Інсталяція клієнта" або запустіть файл FossLookClientSetup.exe, щоб почати процес встановлення. Інсталяція автоматично завантажує через інтернет необхідний компонент Клієнтський профіль Microsoft .NET Framework 4. Ви можете завантажити його і встановити вручну на машинах користувачів, до встановлення клієнтської частини. Якщо ви вже завантажили Microsoft .NET Framework 4 вручну для встановлення сервера, ви можете використовувати його і для клієнтської частини.

Налаштування та підключення до веб-серверу

Після інсталяції запустіть програму адміністрування, з'явиться діалог підключення до сервера:

Діалог підключення до серверу

Перейдіть на сторінку "Зовнішні модулі". Натисніть кнопку "Підключити новий модуль". В діалозі підключення модуля виберіть "Web-сервер":

Вибір зовнішнього модуля

Дочекайтеся запуску сервера:

Запуск серверу

Далі завершіть роботу програми адміністрування і повторно запустіть її, підключіться до сервера. З'явиться нова сторінка "Налаштування Веб-сервера":

Налаштування Web-сервера

Для включення протоколу HTTPS зведіть відповідний чекбокс і виберіть сертифікат

Вибір сертифіката

Скопіюйте рядок з URL і вставте її в браузер.

Строка підключення до серверу

З'явиться сторінка підключення до сервера:

Підключення до серверу

Далі введіть логін свого користувача та пароль. З'явиться сторінка - робоче місце користувача.

Сертифікат цифрового підпису інсталяції

Якщо машина, на якій ви встановлюєте який-небудь додаток FossLook, не підключена до інтернету, в процесі інсталяції може з'явитися повідомлення "Не вдається побудувати ланцюжок сертифікатів для довіреного кореневого центру", і додаток не буде встановлено. Дана проблема пов'язана з тим, що через інтернет відбувається перевірка цифрового підпису інсталяції. Щоб перевірка пройшла успішно на машині, не підключеної до інтернету, вам знадобиться завантажити сертіфікат цифрового підпису інсталяції FossLook і імпортувати його в операційну систему. Для цього виконайте наступне:

  • Скачайте файл сертифіката тут.
  • Перейменуйте розширення файлу на cer.
  • Зробіть подвійний клік на даному файлі. З'явиться майстер імпорту сертифікатів Windows. Погодьтеся з усіма налаштуваннями за замовчуванням, імпортуйте сертифікат.

За допомогою меню Пуск відкрийте оснащення certmgr.msc. Серед сертифікатів повинен бути потрібний нам сертифікат від StartCom:

Центр сертифікатів

© 2001-2024 ФОСС-Он-Лайн. Всі права захищені.