Skip Navigation LinksСтатті > Підключення до серверу через Інтернет

Як підключитися до серверу через Internet?

Ви можете підключитися і працювати з сервером FossLook за допомогою інтернету. Спочатку після встановлення системи діють налаштування для роботи з сервером в локальній мережі. Далі у вас є можливість самостійно створити канал для зовнішнього підключення. Даний канал також дозволить вам відправляти листи з внутрішніх поштових скриньок (на вашому домені) на будь-які поштові сервера в інтернеті.

У статті будуть розглянуті швидке і розширене адміністрування каналу, а також підключення до серверу за допомогою вироблених налаштувань.

Швидке налаштування

Запустіть Майстер адміністрування перейдіть на сторінку "Мережа" і виберіть пункт "Канали", з'явиться форма:

Параметри каналів сервера

Нас цікавить секція "Додаткове підключення до серверу". Встановіть галочку Використовувати, виберіть IP-адресу мережевої карти, яка буде брати участь в обміні даними через Internet. Якщо у вас всього одна мережева карта, залиште налаштування мережевого інтерфейсу як є. Вкажіть порт для з'єднання або залиште той, що пропонує система, але будьте уважні, він повинен збігатися з відкритим у вас для інтернету зовнішнім портом. І, нарешті, в поле Зовнішнє ім'я машини уведіть доменне ім'я вашої організації, що куплене у провайдера доменних імен.

При цьому, якщо ви виходите до інтернету через маршрутизатор, введення зазначених налаштувань буде недостатнім для підключення до серверу FossLook через інтернет. Буде потрібно відповідним чином налаштувати сам маршрутизатор, зокрема знадобиться створити на маршрутизаторі правило для переправлення трафіку з зовнішнього порту на внутрішній (які повинні збігатися!), який зазначено вище.

Схема підключення

Розширене налаштування

Подивитися результат налаштування створеного каналу, внести зміни або створити ще один канал можна за допомогою програми розширеного адміністрування. Перейдіть до ієрархії "Системні довідники/Канали/Server":

Параметри каналів сервера

Тут настройки "CORBA Listener" відповідають каналу для роботи з сервером по локальній мережі. Дані настройки зберігаються в файлі конфігурації системи App.config. Пункт "CORBA Listener (Internet)" відноситься до зовнішнього каналу для підключення до сервера через інтернет. Дані настройки зберігаються в БД системи і ви можете змінити їх за допомогою програми розширеного адміністрування. При необхідності ви можете створити кілька каналів для підключення до сервера як по локальній мережі, так і через інтернет.

Конфігураційний файл App.config знаходиться в папці С:\Program Files\FOSS\FossLook Application Server\Instances\FossLook(для 32 бітної ОС) або С:\Program Files (x86)\FOSS\FossLook Application Server\Instances\FossLook (для 64 бітної). Для настройки каналу, що відповідає за роботу з локальної мережі, знайдіть і відредагуйте секцію "channels". Змінювати параметри даної секції недосвідченим користувачам ми не рекомендуємо. Якщо у вас виникли проблеми з підключенням, звертайтеся до нас на форум техпідтримки.

Підключення

Для підключення до системи через інтернет в стартовому вікні вкажіть введені раніше в налаштуваннях підключення зовнішнє ім'я і порт (через двокрапку), як показано для прикладу на малюнку нижче:

Параметри каналів сервера
© 2001-2024 ФОСС-Он-Лайн. Всі права захищені.