Skip Navigation LinksСтатті > Використання робочого календаря в FossLook

Використання робочого календаря в FossLook


В FossLook використовується механізм доручення для передачі документа від одного користувача іншому. Особливості його роботи, в залежності від робочого календаря підрозділу, ми розглянемо нижче.

Як відомо, термін виконання доручення може бути вказаний у відносних величинах (дні, тижні) або в абсолютних (дата, час, дата і час).

Задание срока исполнения поручения

В момент приведення відносних величин до абсолютних використовується робочий календар, в якому зазначаються вихідні та святкові дні підрозділу. Таким чином, якщо зазначений термін виконання доручення п'ять днів, то система вирахує тільки п'ять робочих днів, виключивши неробочі, якщо вони потрапляють в цей проміжок. Слід враховувати, що властивості робочого календаря поширюються від вищестоящого підрозділу до підлеглого з наслідком. Якщо ж у підлеглого підрозділу власний розклад робіт, то для нього необхідно створити і свій робочий календар. Налаштувати робочий календар можна у властивостях підрозділу з програми адміністрування. Для цього встановіть курсор на потрібний підрозділ і виберіть "Редагувати".

Управління підрозділами

Далі перейдіть на закладку "Календарі", натисніть "Створити"

Створення робочого календаря

і призначте вихідні дні.

Призначення виходних днів

Система проставить в якості вихідних усі суботи та неділі. Святкові дні необхідно відзначити додатково, встановивши курсор на потрібну дату і вибравши "Створити подію". Введіть опис події і призначте цей день вихідним.

Призначення святкових днів

Таким чином ми відзначили всі вихідні та святкові дні для даного підрозділу і створили для нього робочий календар. Тепер, якщо буде створено доручення 30-го грудня і термін його виконання буде три дні, то простроченим воно виявиться тільки третього січня так як перше і друге січня вихідні дні.

Після зберігання календар поміщається в закладку.

Призначення святкових днів
© 2001-2024 ФОСС-Он-Лайн. Всі права захищені.